‘Even weer 100% jezelf voelen en zijn, onverdeelde aandacht voor jou!’

  • Je wilt iets veranderen in jouw leven, je wilt meer tijd voor jezelf, maar het lukt je maar niet om eraan toe te komen. Eigenlijk kom je er vaak behoorlijk bekaaid vanaf en heb je elke keer weer het gevoel dat je er geen tijd voor hebt. En daar baal je behoorlijk van.
  • Misschien denk je er al een poosje over om een lang weekend of midweek er tussen uit te gaan. Met een vriendin of een groepje vriendinnen. Even weg van alles, van ‘de verantwoordelijkheid’ van elke dag.
  • Afstand nemen zou zo fijn zijn. Je hoofd weer echt helder krijgen, goed slapen, genieten en reflecteren op jouw leven. Wat wil jij nou eigenlijk echt? En hoe ga je daar vorm aangeven?
  • ‘Als ik de tijd hebt dan ga ik hier en hier mee aan de slag’, herken je die uitspraak? Maar eigenlijk heb je die tijd nooit. Het komt er dus steeds niet van.
  • Je hebt het gevoel dat je op de een of andere manier het contact met jezelf kwijt bent. Eigenlijk zou je van jezelf een prioriteit moeten maken, maar laten we eerlijk zijn, dat doe je (nog) niet.

Hoe lang hou je dit nog vol? 

Nu is het tijd om de tijd en ruimte WEL te nemen. Welkom in een prachtig land, met alle ruimte om te focussen op jezelf, in een veilige omgeving die de vrijheid biedt voor verdieping. Even los van de afleidingen thuis, het geregel, het gejaag en de hete adem in je nek voelen.

Echt helemaal op jezelf focussen, opladen en ademhalen, terwijl je geniet van de Italiaanse cultuur, heerlijk eten, lekker wandelen of zitten op het terras en genieten van de taferelen om je heen en wetende dat alles voor je geregeld wordt. Je geeft de verantwoordelijkheid echt even uit handen!

Het enige wat je mag doen is er even zijn voor jezelf. Ultiem genieten en zinken in jezelf. Geen partner of kinderen die aan je trekken, maar gewoon even alleen JIJ!  Als je er voor jezelf bent kan je er ook beter voor een ander zijn!

Geleid mediteren en leuke inspirerende oefeningen doen maar ook met een ‘aperitivo’ op het terras. Er zowel voor jezelf zijn en ook genieten van het gezelschap van je vriendinnen. Laat je verrassen en zet de verandering in!

Stel je voor dat je jezelf echt even op de eerste plaats zet zonder je schuldig te voelen….!

Sluit je ogen even…..

Ruik je de geur van gebakken pizza’s al? Het geluid van het Vespaatje op de italiaanse keien? De smaak van een heerlijk italiaanse espresso of een spritz, terwijl je uitkijkt over de Piazza Vecchia in de Città Alta van Bergamo? Heerlijk in de zon zittende geniet je van de mooie dom en kathedraal.

Italiaans gekeuvel op de achtergrond en prachtige historische gebouwen in verschillende terracotta tinten….

Vind je het fijn om dit te lezen? Dit is een voorproefje van het soort geleide meditaties en visualisaties waar ik vaak gebruik van maak in mijn coaching & training.

 Drie dagen lang neem ik de zorgen voor jou en je vriendin(en) over.

Ik regel je ontbijt, lunches en eventueel avondeten, maar ook andere activiteiten zoals een mooie rondleiding door de Città Alta van Bergamo.

 Drie dagen lang zoomen we in op jou, wat je los kan en mag laten.

Wat inspireert jou, waar liggen jouw echte verlangens en wensen en hoe ga je dat implementeren wanneer je weer terug bent in Nederand?

Ik geef je alle tools in handen en daarnaast geniet je van het italiaanse leven.

Ik verzorg voor jou een programma op maat afgestemd op jouw  behoeftes liggen! 

Ik ben Jiska en ik heb al velen vrouwen begeleid bij vraagstukken zoals ‘veranderingswensen’ en ‘het je weer echt verbonden voelen met jezelf, jouw verlangens en dat wat je nou ECHT wilt’. Met als resultaat dat zij hun leven nu anders organiseren en meer ruimte creëren voor zichzelf en daardoor loopt hun leven nu soepeler en bevredigender.

Niet langer een gevoel van achter de feiten aanlopen maar de leider zijn van je eigen leven! En daardoor blij zijn met jezelf en bewuster keuzes maken.

Ik weet wat het is om je overweldigd, gestresst en zelfs down te voelen.

Voorheen draaiden mijn hersenen overuren en kon mijn lichaam het ritme en de snelheid van mijn gedachten niet bijhouden. Ik voelde me vaak angstig, down en vooral moe, zoals jij je nu misschien ook voelt.

Ik liep tegen mijn grenzen aan en ik besloot het anders te gaan doen, de ruimte te vinden om weer helemaal mezelf te zijn.

Toen ik begon met het leren en belichamen van alle kennis, materialen, inzichten en oefeningen die ik met je deel via The Essential Living Method™ begon ik op te bloeien: GEEN angst, uitputting of depressie meer. Hoewel het leven veeleisend kan zijn, is mijn veerkracht nog nooit zo sterk geweest als nu en geen enkele pandemie kan me echt uit balans brengen.

Nu lééf ik het leven in plaats van dat het leven mij lééft!

Ik begrijp waar je bent EN ik wil dat je weet dat het mogelijk is om meer rust en vrede in je leven te vinden, beter voor je gezondheid te zorgen en toch productief en ambitieus te zijn en het leven te leiden waar jij ECHT van droomt. Als ik het kan, kan jij het zeker ook.

Deze verschuiving betekent geen strijd te zijn en het betekent ook niet dat je je gezin, carrière of andere prioriteiten moet opofferen.

Het vereist alleen dat je meer om jezelf geeft!

Jiska van der Kooij

Life Coach, Communicatie & Mindfulness Trainer and Fysiotherapeute

Zij werkten al met mij…

Ik was erg gestrest toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, jonglerend met alle dagelijkse taken, een fulltime carrière in het bedrijfsleven, zwanger zijn en een tweejarige die erg veeleisend was. Stressvermindering en zelfacceptatie zijn mijn belangrijkste successen tot nu toe door de samenwerking met Jiska. Grote stappen voorwaarts voor mij.
Toen ik voor het eerst de resultaten zag, was ik dolblij en enorm trots op mezelf. Sinds ik met haar werk kan ik ontspannen na een stressvolle dag en een goede nachtrust hebben. Ik kan makkelijker omgaan met situaties die ik niet leuk vind en, bovenal, ik ben niet meer zo’n controlefreak! Voordat ik met Jiska werkte was ik niet echt in staat om naar mezelf te luisteren en te genieten van wie ik ben.

Debora

EMEA Sales Ops Plan of Action and Customer & Partner Loyalty Program Lead , Italië, Hewlett-Packard

 

Jiska heeft me de ruimte gegeven om echt in te zien wat belangrijk voor me is, en hoe ik dat kan manifesteren. Voor mij heeft deze coaching me geholpen om meer over mezelf te leren en ook om meer om mezelf te willen geven.  Ik zou Jiska aanraden als life/wellness coach aan iedereen die het gevoel heeft dat ze begeleiding of duidelijkheid nodig hebben in welk aspect van het leven dan ook.
Jiska luisterde naar mijn angsten op een niet-oordelende manier.  Ze stelde mijn angsten op een objectieve manier aan de orde, waardoor ik kon onderzoeken waar ze vandaan kwamen. Ik had me altijd gefocust op de zorgen of de angst zelf, maar nooit op de onderliggende oorzaak. Ik had ook wat persoonlijke bagage die ik moest aanpakken voordat ik aan deze reis van welzijn kon beginnen.
De oefeningen en technieken die Jiska me geleerd heeft, hebben me geholpen om een metaforische stap terug te doen en situaties te beoordelen vanuit een plaats van niet-oordelen.

Jennifer Broderick

Moeder, Ireland

 

Ik wilde niet investeren in coaching maar na een gesprek met Jiska voelde ik dat ik mijn bezwaren moest loslaten. Jiska begreep en herkende de momenten waarop ik in de knoop kwam. Door haar directe en correcte bewoordingen voelde ik dat ze op emotioneel niveau contact met me maakte.
Ik voelde een warme strenge benadering die me aanmoedigde om actie te ondernemen. Het gaf me vertrouwen om dieper in mezelf te gaan. Jiska is een goede luisteraar, haar feedback is streng maar vol liefde. Ze confronteerde me op een inspirerende manier met mijn woorden en ideeën, waardoor ik me na afloop weer energiek voelde.
Ze stelde hele goede vragen. Precies op de juiste momenten. Dat gaf me veel vertrouwen en zekerheid. Jiska is heel goed in wat ze doet. Ze confronteerde en spiegelde (los van oordeel) en stuurde chirurgisch bij, op een heel hoog (of diep) niveau.

Lilian Adema

Grafisch Ontwerper, Nederland, Studio Lima

Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1 Staat in het teken van dat wat je los mag laten.Hier werken we gezamelijk aan door middel van geleide opdrachten, visualisaties en meditaties. We gaan met elkaar hierover in gesprek en reflecteren hier op.

De middag je zelf invullen. Misschien wil je wel verder reflecteren of kies je er juist voor om te genieten van het mooie Bergamo en omgeving, of wellicht een combinatie van beiden.

Dag 2  Staat in het teken van JOUW werkelijke verlangens en behoeften. Ik help en inspireer om dat ook werkelijk te voelen en je te helpen om uit je comfortzone te komen. De ochtend is opnieuw een gezamelijk programma die we afsluiten met een uitgebreide picnick. De middag mag jezelf in vullen. Ik organiseer natuurlijk ook graag wat voor jullie in de middag. We kijken waar jullie behoeften liggen.

Dag 3 Het thema van deze dag is pakken en vasthouden. Hoe ga je nu verder en helemaal als je straks weer terug ben in Nederland? En natuurlijk nemen we ook de tijd om te vieren waar je nu staat!

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt de retraite en kan ik eerder komen of langer blijven?

De retraite duurt 3 dagen waardoor je hem in het weekend kan doen met een vrijdag of maandag eraan vastgeplakt. Je kan een dag eerder komen maar bijvoorbeeld ook een dag langer blijven, je betaalt dan alleen overnachtingskosten extra.

Waar verblijven we?

Jullie hebben een appartement tot jullie beschikking in het centrum van Bergamo, met een slaapkamer met 3 lossen bedden en een slaapkamer met 1 tweepersoons bed. Het appartement heeft een keuken met kookmogelijkheden, een woonkamer, balkon en badkamer. Het ligt op de 5de verdieping en er is een lift.

Wat moeten we meenemen?

Jezelf, je toilettas en kleding. Beddengoed en handdoeken wordt allemaal voor gezorgd.

Wat is er niet in de prijs inbegrepen?

Je vlucht en/of vervoer, jouw avondeten en drankjes op het terrass en andere tussendoortjes die niet vallen onder water, koffie of thee. Je kan samen koken in het appartement of eten in een van de vele restaurantjes. Eventuele andere dingen die je zou willen ondernemen, als het programma het toe laat, zijn eveneens niet in de prijs inbegrepen.

Met welk methoden werk jij eigenlijk?

 Ik ben een life coach en communicatie & mindfulness trainer met een achtergrond als fysiotherapeute. Deze kennis neem ik mee als ik met jou werk. Ik hou erg van Mindfulness en lichaamswerk maar zet dit geheel naar eigen opgedane inzichten in en afhankelijk van waar jij staat. Tijdens de retraite zullen we werken met ondermeer geleide mediaties, visualisaties, kringgesprekken maar ook bijvoorbeeld een wandelcoachings opdracht. Belangrijk voor mijn zijn transparantie en humor. Ook al brengt het leven soms ongemakkelijk zaken, humor en lichtheid in de coaching maken dat we vaak makkelijker en sneller stappen zetten.

Maar een retraite, betekent dat niet stil zijn, geen alcohol etc...?

Ik kies bewust voor een ‘light’ versie, dat betekent dat er momenten van stilte zijn (ook naar behoefte) en dat ik het ook helemaal prima vind als jullie een glas wijn op een terras drinken. Ik vraag je wel, voor het proces, om niet excessief veel alcohol te drinken, dan kan je beter op een wijnproefvakantie gaan ;-).

Menu Title